Podrum Pevac
Destilerija „Pevac” postala je simbol očuvanja tradicije i implementiranja najsavremenije tehnologije koja rezultira prefinjenim ukusima rakija, likera i vina vrhunskog kvaliteta.
Proizvodni pogon nalazi se nadomak Kragujevca, u malom ušuškanom selu Cvetojevac gde nastaje magija pravljenja rakije. Pažljivim procesom destilacije na najsavremenijoj destilacionoj koloni od 1.000 litara koju pokreće automatizovani parni kotao, stvara se rafinirani kompleks arome rakija koje donosi lagan i prepoznatljiv ukus uživanja. „Podrum Pevac” iznedrio je rakije autentičnih ukusa dunje, kruške, šljive, maline, kajsije i loze koje donose nesvakidašnji ukus za sva čula. Ono po čemu se izdvaja je „Zlatni Pevac” rakija od dunje sa jestivim 23 karatnim listićima zlata. Sa neodoljivim pogledom na blagorodnu Šumadiju živi, raste i razvija se i vinarija. U neposrednoj blizini na padinama lokaliteta Rekovac nalaze se zasadi vinove loze na površini od 6 hektara. Svoju ljubav i strast prema rakiji i vinu Podrum Pevac deli sa našim prijateljima i klijentima na prostorima Amerike, Holandije Srbije i Crne Gore, potvrđenu priznanjem na sajamskim manifestacijama van granica. U sklopu destilerije i vinarije postoji degustaciona sala moderno opremljena za sve one koji žele da vide i probaju ono što Podrum Pevac proizvodi.
Proizvodi:
Jaka alkoholna pića
- rakije od šljive: DESETKA (odležala 10 godina) i Žuta šljiva
- rakije od kajsije: Žuta Kajsija i Pevac Kajsija
- Rakije od Dunje: Žuta Dunja, Pevac Dunja, i Zlatni Pevac rakija od dunje sa 23 karatnim zlatnim listićima
- rakija od Kruške: Viljamovka
- rakija od groža: Lozovača
- rakija od maline: Malina
Likeri:
- Liker malina, Debeljko liker od oraha, Medena liker od dunje, Višnjica liker od višnje, Pelinkovac gorki liker
Vina:
- Bela vina – Gušt Šardone i Izazov Tamjanika
- Crvena vina – Kaberne Fran, Kaberne Fran
- Roze vino – Kokoda, Kabarne fran
- Penušavo vino – Prokupac penušavno vino
Premium vina:
- Crvena vina – Prokupac, Prokupac i Zagrljaj Kabarne sovinjon, Merlo i Kabarne fran
- Bela vina – Gušt Šardone barik
Proizvodni kapaciteti: Proizvodni kapacitet jakih alkoholnih pića dostiže 100.000 litara godišnje dok je izvozni potencijal 2021. godine dostigao 70% od ukupne proizvodnje što je još jedna potvrda kvaliteta i uspeha.
Kapacitet vinarije je 60.000 lit. sa cisternama sa kontrolisanom fermentacijom i 12.000 lit. u bariku poreklom od domaćeg hrasta
Izvozna tržišta: SAD, Australija, Azerbejdžan, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Severna Makedonija, Bugarska, Nemačka, Austrija, Švajcarska
Standardi i sertifikati: HACCP
’Pevac Cellar’ distillery became a symbol of preservation of tradition and implementation of the newest technology which results in refined taste of top quality brandies, liquer and wines. The production is placed not far from Kragujevac in a small village called Cvetojevac where the magic of making brandy takes place. Refined complex of aromas of brandy which elicit light and recognizable taste of enjoyment is created through the process of distillation in the state-of-the-art distillation column of 1.000 l capacity powered by automatized steam boiler. ’Pevac Cellar’ distillery has created brandies of authentic tastes of quince, pear, plum, raspberry, apricot and vine which provide utter pleasure for all the senses. The absolute sensation on the market is ’Golden Rooster’ quince brandy with edible 23 carat gold leaves.
Overlooking fertile soil of Šumadija, wine cellar lives, grows and develops. Grapevines are grown on 6 hectares and the vineyard is situ- ated in the nearby place called Rekovac. We share our love and passion for wine with our friends and customers from America, Holland, Serbia and Montenegro and we have certificates from abroad to confirm that. As part of the distillery and winery, there is a modernly equipped tasting room for all those who want to see and taste ’Pevac Cellar’ produces.
Products:
Strong alcoholic drinks:
- Plum brandy: DESETKA (10 y.o. brandy) and Žuta Šljiva
- Apricot brandy: Žuta and Pevac Kajsija
- Quince brandy: Žuta Dunja, Pevac Dunja and Zlatni Pevac quince brandy with added 23 carat edible gold leaves
- Pear brandy: Viljamovka
- Grape brandy: Lozovača
- Raspberry brandy: Malina
Liqueur:
- Malina Liker Raspberry liqueur, Debeljko Walnut liqueur, Medena Quince liqueur with Honney, Višnjica Cherry liqueur, Pelinkovac herbal liqueur
Wines
- White wine – Gušt Chardonnay and Izazov Tamjanika
- Red wine – Cabarnet Fran, Cabarnet Fran
- Rose wine – Kokoda, Cabarnet Franc
- Sparkling wines – Prokupac sparkling wine
Premium wines
- White wine – Gušt Chardonnay Barrique
- Red wine – Prokupac, Prokupac and Zagrljaj Cabarnet Souvignon, Merlot and Cabarnet Fran
Production capacities: Production capacity for strong alcohol drinks is 100,000 l per year, while export potential in 2019. reached 70% of total production which is confirmation of quality and success. Wines capacity is 60,000 l in tanks with controlled fermentation and 12,000 l in barrique barrels made of domestic oak.
Export markets: USA, Australia, Azerbaijan, Montenegro, Bosnia and Herzegovina, North Macedonia, Bulgaria, Germany, Austria, Switzerland
Standards and certifications: HACCP
PODRUM PEVAC
A: Jelenka Mihajlovića 8/22, 11060 Belgrade, Serbia
M: +381 60 32 35 301
E: office@podrumpevac.rs
www.podrumpevac.rs