Bioland

Company BioLand doo was established on 2000 for purpose of production of healthy food – processing of sesame seed. We import best quality sesame seed from India, clean it and peal it, roast it in the production facilities in Belgrade and produce: – BioLand Tahini- 100% sesame pasta which is cold grinded sesame seed – BioLand Halva – sweet with three tastes – vanilla,cacao and peanuts(according the recipe old 150 years).

Equipment and production facilities  and consist complete production from shelling, sieving, drying, roasting, cleaning and grinding to produce best quality tahini (sasame pasta) BioLand Tahini-sesame pasta is part of healthy food as he consist calcium and magnezium, 62% of sesame oil,26% protein and 9% carbohydrate.

BioLand Tahini is used for ingredient to all kind of dishes, fresh or boiled vegetables, meat, fish or spread for tahini spread. Also is the main ingredient for hummus, very popular and healthy spread.

BioLand Tahini we use it for production of halva, or sesame sweet where you can find it in Middle East, Africa, Asia etc. Halva present one of the healthiest sweets with proteins, calcium, magnesium, iron etc. Can be with taste of vanilla, cocoa and peanuts.

Products: Tahini, Halva, Penauts paste, Hazelnut paste, Coconut oil

Production capacities: 100t per year

Export markets: North Macedonia, Germany, Montenegro.

Standards and certifications: HACCP

Kompania BioLand doo është themeluar në vitin 2000 me qëllim të prodhimit të ushqimit të shëndetshëm – përpunimit të susamit të papërpunuar. Kokrrat më cilësore të susamit i importojmë kryesisht nga India, i qërojmë, i pastrojmë dhe i pjekim në objektin e prodhimit në Beograd dhe prodhojmë: – BioLand Tahini – Pastë susami 100% e ftohtë  prej farave të bluara të susamit – BioLand Halva me tre shije – vanilje, kakao dhe kikirikë (sipas një recete 150-vjeçare).

Makineritë dhe reparti i prodhimit përfundojnë të gjithë procesin e prodhimit që nga pastrimi fillestar i kokrrës, heqja e lëvozhgës, pjekja dhe në fund heqja e bishtave të vegjël për të fituar tahinit me shijen dhe pastërtinë më të mirë të mundshme, gjegjësisht tahini më ngjyrën më të qartë (pastë susami). BioLand Tahini- pasta e susamit i përket sektorit të ushqimit të shëndetshëm dhe është një nga farat vajore më të shëndetshme të pasura me kalcium dhe magnez, përmban 62% vaj susami, 26% proteina dhe 9% karbohidrate.

BioLand Tahini përdoret si shtesë për ushqime të ndryshme, në perime të freskëta ose të ziera, mish, peshk ose si shtesë në përgatitjen e salcës së tahinit. Është gjithashtu përbërësi bazë për të bërë humus, masë e shëndetshme për të lyer në ushqime të ndryshme, që po bëhet gjithnjë e më i popullarizuar.

BioLand Tahini e përdorim më tej në procesin e prodhimit të hallvës, gjegjësisht ëmbëlsirës prej SUSAMI  që mund të gjendet në të gjithë Lindjen e Mesme, Afrikën e Veriut, madje edhe në Azi dhe Indi. Është një nga ëmbëlsirat më të shëndetshme që mund të bëhet. Është i pasur me proteina, yndyra të pangopura, kalcium, magnez, hekur dhe sterole bimore. Ëmbëlsira e shijshme mund të jetë me shije vanilje, kakao ose me kikirikë.

Produktet: Tahini, Halva, Pastë Kikiriku, Pastë Lajthie, vaj kokosi.

Kapaciteti prodhues: 100t në vit

Eksporti: Maqedonia e Veriut, Gjermania, Mali i Zi.

Standardet: HACCP

BIOLAND d.o.o.
A: Bulevar vojvode Mišića 45, 11040 Belgrade, Serbia
P: +381112650136
M: +381653292648
E: office@biolandbg.rs
www.biolandbg.rs